menu
Word Lid
Terugbetaling kostprijs voor het verwijderen (secundaire) nest van de Aziatische hoornaar.

De Aziatische hoornaar staat sinds 2016 op de lijst van de Europese invasieve exoten. Gezien de exponentiele groei van het aantal moeten er meer acties ondernomen worden om de schadelijke gevolgen zowel ecologisch als economisch tot een minimum te beperken. 

Raadslid Vanhees vroeg om via alle gemeentelijke kanalen de bevolking degelijk te informeren en aan te sporen om melding te maken van deze (secundaire) nesten die zich voornamelijk hoog in de bomen bevinden (populieren, zomereiken), maar ook in hagen of loodsen en tot +/-70cm groot kunnen zijn. Hij stelde voor om de terugbetaling van de verwijdering in een reglement op te nemen zodat de financiĆ«le kost geen belemmering vormt tot melding.  

In zijn antwoord wist de burgemeester te vertellen dat er gedurende de afgelopen periode 4  (secundaire) nesten waren verwijderd en dat de gemeente de kosten hiervoor op zich heeft genomen. Om de terugbetaling voor de verwijdering van (secundaire) nesten de dag van vandaag al in een reglement op te nemen vond hij nog te vroeg. 

Raadslid Vanhees was blij dat de terugbetaling van (secundaire) nesten reeds spontaan door de gemeente wordt gedaan en hoopt dat dit ook duidelijk naar de burgers gecommuniceerd wordt. 

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF