menu
Word Lid
Stand van zaken ivm het asielcentrum (9)

Naar aanleiding van het artikel in Het Laatste Nieuws (28 mei 2020): ‘Het tijdelijk asielcentrum in Kalmthout: al twee maanden vertraging in aanslepend dossier’ waar er in de laatste alinea door G4S wordt gemeld dat ze ergens midden juni kunnen openen stelde raadslid K Vanhees bijkomende vragen aan het College van Burgemeester en Schepenen.

-Zijn de resultaten van de asbestcontrole reeds gekend? Zo ja, kan u hiervan een kopie bezorgen?

De resultaten van de asbestcontrole zijn bekend. Ik bezorg ze u hierbij (zie bijlage).

-Is de ‘betonvlakte’ reeds verwijderd?

Neen, de betonvlakte werd nog niet verwijderd.

-Uit de persberichten die verschenen zijn na de gemeenteraad van 18 mei en waaruit bleek dat het bouwen van een brandtrap alsook het tijdelijk sanitair met de zuiveringstorens volgens G4S: “achterhaalde informatie” was. Men had al eerder beslist: “die werken niet uit te voeren om de gemeente tegemoet te komen”.

Is er enig zicht met betrekking tot een ‘nieuwe’ evacuatieweg die er in het kader van brandveiligheid moet zijn

Het gemeentebestuur is van oordeel dat voor een aantal werken een omgevingsvergunning noodzakelijk is. Deze omgevingsvergunning werd nog niet ingediend door de betrokken partij.

Is er enige nieuwe kennisgeving met betrekking tot de installatie van de sanitaire voorzieningen? Hoe en waar gaat het afvalwater geloosd worden? 

Zie het voorgaande antwoord.

-Rekening houdend met de coronamaatregelen die worden opgelegd in de verschillende maatschappelijke geledingen.

Is er al enig contact geweest met de inrichtende instanties met betrekking tot het aantal mensen die in de voorziene ruimte volgens de coronarichtlijnen maximaal kunnen toegelaten worden?

Neen, er is nog geen dergelijk contact geweest.

-Heeft de gemeente in het kader van openbaarheid van bestuur ondertussen al de nodige documenten ter inzage gekregen? Zo ja, kan hiervan een kopij bezorgd worden? Zo nee, is er een tijdslimiet voorzien?

We hebben van Fedasil geen documenten ontvangen in het kader van openbaarheid van bestuur.


 

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF