menu
Word Lid
Stand van zaken ivm het asielcentrum (10)

Naar maandelijkse gewoonte werd er afgelopen maandag op de gemeenteraad een stand van zaken gegeven over de werken aan het asielcentrum.

Met betrekking tot de brandveiligheid is de brandweer nog geen tweede controle gaan doen en is er de dag van vandaag geen definitieve goedkeuring.

Voor wat betreft het tijdelijke sanitair met de zuiveringstorens had G4S Care in een krantenartikel (HLN 28/5) gemeld dat ze deze werken niet zouden uitvoeren. Waar men dan gaat blijven met het afvalwater is tot op de dag van vandaag niet duidelijk. Er werd in elk geval geen vergunning aangevraagd.

Ook werd er gemeld dat de betonverharding (zonder vergunning aangelegd) in de tuin dan toch niet verwijderd zal worden.

De problemen van asbest zijn na de derde controle nog niet van de baan.

Het feit dat de buurtbewoners nog steeds geen informatie hebben gekregen, opmerkingen hebben kunnen maken, vragen hebben kunnen stellen, ... doet ons vermoeden dat men schrik heeft om ermee naar buiten te komen. 

K. Vanhees vroeg of men ondertussen al inzage had gekregen in de documenten met betrekking tot de gunning voor het uitbaten van het tijdelijk asielcentrum aan de firma G4S Care. Uit het antwoord bleek dat er inderdaad een geanonimiseerde gunningsverslag door Fedasil werd bezorgd op 8 juni 2020 (zie bijlage).

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF