menu
Word Lid
Stand van zaken ivm het asielcentrum.

Gisterenavond gaf de burgemeester op de gemeenteraad een toelichting met betrekking tot de komst van een asielcentrum naar Kalmthout.

Tijdens zijn tussenkomst counterde raadslid Koen Vanhees de valse beschuldigingen van de burgemeester, die beweerde dat er tijdens de protestactie Vlaamse strijdvlaggen over de standbeelden zijn gehangen. Iedereen die toen aanwezig was weet dat de actie correct is verlopen en dat er dus geen vlaggen zijn gehangen over beelden. Koen liet duidelijk verstaan dat enkel een kordaat asielbeleid de steeds groter wordende stroom aan asielzoekers onder controle kan houden.

Vervolgens stond hij stil bij de manier van werken van Fedasil. Terwijl men de dag van vandaag steeds bezig is over inspraak van de burger, medezeggenschap en overleg worden er in zulke dossiers achter gesloten deuren beslissingen genomen.

Deze beslissingen worden dan plots in de arena gegooid en dit zonder enige vorm van voorafgaandelijke communicatie. Vlaams Belang vindt dit onaanvaardbaar.

Ook de verbindingsofficier die op 10 februari door minister Somers naar Kalmthout werd gestuurd kwam blijkbaar ook enkel maar met de melding dat het allemaal beslist was en er niets aan gedaan kon worden.

Tot slot stond Koen ook nog even stil bij de rol van de eigenaar van het desbetreffende gebouw. Dat deze rijke vastgoedmakelaar geen onbekende is in open-VLD kringen blijkt uit het feit dat hij vorige jaar nog als opvolger op de lijst van open-VLD Gent stond.

De vraag op eventuele aanwezigheid van asbest in het oude gebouw was reeds beantwoord.

Dat er voor de opruiming ervan geen beroep werd gedaan op een erkende firma maakt duidelijk hoe men omgaat met het ganse dossier.

Dat de werken momenteel hierdoor zijn stilgelegd is de enige juiste beslissing, aangezien de openbare gezondheid in de onmiddellijke omgeving hierdoor in het gedrang komt.

Het Vlaams Belang zal, samen met de buurtbewoners, dit dossier van dichtbij blijven opvolgen en op de gepaste momenten hierover communiceren met de buurt, de Kalmthoutenaren en iedereen die het wil horen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF