menu
Word Lid
Nationaal Park Kalmthoutse Heide.

Op de gemeenteraad van maandag 24 april gaf de voorzitter een stand van zaken met betrekking tot het dossier "Nationaal Park Kalmthoutse Heide". 

In zijn tussenkomst stond raadslid K. Vanhees stil bij enkele punten:
- De start van de hele opmaak. Er werd ons iets voorgehouden dat men even snel ging realiseren. Toen hij op de commissie (sept 2021) vroeg hoe het kwam dat men nog met verschillende actoren moest gaan spreken terwijl de grote lijnen reeds op papier stonden was het antwoord dat men dat wel zou oplossen. Op de infovergadering in Wuustwezel (november 2022) zagen verschillende actoren nog geen grote toenadering. De dag van vandaag hebben reeds 4 van de 7 gemeenten gezegd niet mee in het project te stappen met als hoofdreden: gebrek aan consensus.
- Het ontwerp van decreet houdende de Vlaamse Parken en algemene landschapszorg moet nog ter bespreking en goedkeuring worden ingediend in het Vlaams Parlement. Ook in Nederland worden er vragen gesteld. Hij las vervolgens de schriftelijke vragen/antwoorden uit de provincie Noord-Brabant voor.
- Op zijn vraag wat de militaire domeinen gaan doen in dit dossier vertelde de voorzitter dat deze niet meegaan in het masterplan dat eind mei moet binnen zijn.

Hiermee rekening houdend is het Vlaams Belang Kalmthout geen voorstander om mee in te stappen in het voorliggende plan "Nationaal Park Kalmthoutse Heide".

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF