menu
Word Lid
Afvalophaling en zonnepanelen.

De afgelopen maanden waren er twee dossiers, die onder de bevoegdheden van Schepen Lathouwers vallen waarover we op de gemeenteraad de nodige opmerkingen hebben gemaakt.

Het eerste dossier betreft de beslissing om de afvalophaling in de toekomst te organiseren via Igean.

Op de gemeenteraad van 28 september 2020 wees ons raadslid op de noodzaak van een goede, duidelijke communicatie naar de bevolking toe met betrekking tot de veranderingen die zullen doorgevoerd worden.

De verschillende reacties (het systeem van de voorschot, de betalingsuitnodiging voor de inzameling van het afval, problemen met afval dat bleef staan, …) in de straat en op sociale media spraken boekdelen.

De communicatie was niet duidelijk.

Het tweede dossier betreft de plaatsing van zonnepanelen op de daken van gemeentelijke gebouwen. Op de gemeenteraad van 28 september 2020 vestigde onze fractie reeds de aandacht op de anciënniteit van de acht gebouwen en hadden we onze bedenkingen of het realistisch is om er zonder problemen zonnepanelen op te leggen.

Schepen Lathouwers verzekerde ons toen dat de daken in orde waren en perfect ingezet konden worden voor zonnepanelen gedurende de komende 20 jaar.

Uit de verdere haalbaarheidsstudie (stabiliteit) bleek dat het dak van de sporthal van Achterbroek en het dak van de voetbalkantine Sportpark Heikant tocht niet geschikt te zijn voor het plaatsen van zonnepanelen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF